VESTINGSFESTIVAL

Door de ogen van…

Niets menselijks is mij vreemd. Dus bij het horen van het woord ‘festival’, dacht ik: „Daar moet deze grote kop zijn gezicht ook maar eens laten zien. Lang genoeg achter de geraniums gezeten door die lockdown.”

Het leek mij een goede optie om als teamleiders van het elftal waar onze dochters in voetballen, ook eens samen wat anders te ondernemen dan alleen maar het elftal te trainen en te begeleiden. Dus samen met coach Rozendal naar het VestingsFestival in De Meenthe. Oef, er stond mij toch een rij wachtenden voor de ingang…

Toch verliep de doorstroming redelijk vlot. Het party walhalla lag wagenwijd voor ons open na het verkregen polsbandje van de onvermijdelijke, maar altijd goedgemutste Klaas Pijlman. Ik moet altijd lachen, want waar feest is, daar is Klaas ook. Sinds mensenheugenis alom aanwezig in het nachtleven en de horeca, in wat voor functie dan ook.

Als voetbaltrainers viel ons bij intrede van de zaal één ding direct op: veel partygangers hebben in tegenstelling tot voetballers geen warming-up nodig. Die lopen zo vanuit de ontvangsthal de menigte in en gaan hossen en springen. Hoogst opmerkelijk. Coach Rozendal en ondergetekende zijn van een andere slag. Eerst de ruim bemachtigde consumptiemunten laten interen, want met een borrel op klinkt zo’n partyband trouwens veel draaglijker.

Flügel

Met het vorderen van de avond kwamen zowaar de stramme benen van de twee voetbalcoaches ook enigszins nog in beweging. Annette, de zus van coach Rozendal, gaf daar de eerste aanzet toe door een geheim wapen in te zetten. Deze hoogblonde dame zal gedacht hebben: „Wacht maar even. Ik zal die twee dappere dodo’s, die naast mij staan, een beetje wakker schudden. Daar moet wat leven in komen.” En spontaan duwde de blonde diva ons bier en wat flesjes Flügel in de handen. Nou is daar op zich niet veel mee aan de hand, want de inhoud van zo’n flesje Flügel stop je in een holle kies, zoveel zit er niet in.

Laot gaon

Maar na een paar van die flesjes ga je die zoete bende nog lekker vinden ook en bij voldoende inname en in combinatie met bier, dan is het hek van de dam: meer bravoure en je wordt wat losser in de heupen. Ach, laot gaon. We mochten weer feesten.

Een groot deel van de opbrengst gaat naar de scutterie, die graag een werkend kanon wil aanschaffen. Lieve help, de scutterie wil zwaar geschut inzetten! Maar als het om onze veiligheid gaat is alles geoorloofd. Om de avond dan maar schietend samen te vatten: Het VestingsFestival was een schot in de roos.

De after-party trouwens ook, oud- Gagelnezen onder elkaar, altijd gezellig…